lördag 27 augusti 2011

Tacopaj

6 personer.....

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 gram margarin
1 ½ dl mjölk

Fyllning:
2 msk margarin
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
400 gram köttfärs
1 påse tacoktydda
2 dl vatten

5-10 peperoni
4 dl creme fraiche
3 dl lagrad och riven ost
½ tsk svartpeppar

Till servering:
1 burk tacosås
sallad

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i formen

Hetta upp margarinet i stekpannan och fräs lök och vitlök till de är mjuka
Tillsätt färsen och bryn på medelstark värme under några minuter
Tillsätt tacokryddor och vatten
Låt altt koka samman
Ta bort från värmen

Blanda peperoni, cr fr, ost och svartpeppar
Fördela färsen i skalet
Lägg på Cr fr-blandningen

Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter på 175 grader

4 kommentarer:

  1. Mmmmm blev väldigt god :)

    Hälsar vi alla,
    Peter, Eva, Kristoffer och Niklas

    SvaraRadera
  2. Kristoffer hälsar att denna kladdkakan kommer han att fixa till dessert
    http://kladdkakerecept.blogspot.com/2008/11/kladdig-kladdkaka.html

    Peter

    SvaraRadera
  3. Vad kul att ni gillade pajen !!

    Den kladdkakan verkar inte gå av för hackor ! Spännande att höra om ni gillade den !! Kram till er alla !!

    SvaraRadera
  4. Du den tog slut på 5 min :)

    /Peter

    SvaraRadera