Avskräcks inte av det "avancerade namnet" eller alla ingredienserna, det är "skitenkelt" !
4 portioner
1 färsk chili
1 dl kapris
8 skivor bacon
2 vitlöksklyftor
2½ dl hackade murklor
1½ dl grädde
1 dl mjölk (röd)
2 tsk svartvinbärs gelé
1 tsk salt
2 msk ädelost (smulbar)
3 msk pistagenötter
maizena
2 paket färsk pasta
4 skivor smörfisk á 120 gram
Hacka bacon och stek det.
Hacka chili, vitlök och murklor och tillsätt det i pannan.
Låt fräsa några minuter.
Tillsätt grädden och rör om.
Tillsätt därefter mjölken och red av med maizenan.
Grovhacka ädelosten och tillsätt denna tillsammans med gelén och rör tills de båda smält.
Salta efter behag.
Låt stå och puttra på svag värme.
Pistagenötterna tillsätter du precis innan serveringen.
Bryn smörfisken på båda sidor.
Lägg sedan i ugnseldfast form och laga i ugnen på 150 grader.
Eftersom smörfisk ej får serveras på en temperatur lägre än 65 grader krävs en termometer i en av bitarna!
Detta är viktigt, men enkelt!
Koka pastan preciiiis i slutskedet och sen.........NJUT!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar