onsdag 31 augusti 2011

Passionsfruktstryffel

ca 25 stycken

200 gr mörk choklad
2 passionsfrukter
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk honung
25 gr smör
kakao att rulla dem i

Hacka chokladen grovt
Dela och gröp ur passionsfrukterna
Blanda med 2 msk grädde, honung, smör och den hackade chokladen i en kastrull
Värm försiktigt på låg temperatur
Rör om då och då
Ta kastrullen från värmen när chokladen smält och smeten är blank
Häll upp tryffelsmeten i en bunke
Låt svalna något och ställ i kylen i 4 timmar.
Forma sedan smeten till små ägg
Lägg äggen på bakplåtspappper och låt stelna till i kyl
Rulla äggen i kakao & servera !

Tänk på att "tillverkad choklad" lätt tar åt sig smak & lukt av andra varor i kylen - så förvara i burk med tättslutande lock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar