Botten
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl vatten
Glasyr
150 gr smör
2 msk vaniljsocker
2 äggulor (ev 3 om äggen är små)
2 dl socker
Garnering
4-5 dl vispgrädde
Mycket jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en långpanna med smort bakplåtspapper.
Kakan skall uinte stjälpas upp, utan glaceras på ovansidan!
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör ned det.
Tillsätt vatten och rör smeten slät.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Blanda samman glacyren genom att smälta smöret och sedan röra ned
socker, vaniljsocker och äggulor.
Bred glasyren över den varma kakan.
Låt den kallna i formen.
Lyft sedan över den till serveringsfatet.
Täck med grädde och jordgubbar !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar