Till 4 personer...
4 tjocka bitar torsk (hoki eller sej funkar oxå)
2 msk dijonsenap
2 pkt á 140gr skivat bacon
Pottissallad:
600 gr Bintjepotatis
2 msk pesto
2 msk hackade färska kryddor efter egen smak
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
Parmesanchips:
3 msk nyriven parmesanost
½ msk vetemjöl
smör till stekning
Lägg fisken i så mycket iskallt lättsaltat vatten att det precis täcker dem.
Låt stå i ca 30 min.
Värm ugnen till 175 gr
Ta upp fisken och torka av dem, pensla med senapen.
Lägg baconskivorna omlott i fyra portionshögar och placera fisken på och paketera sedan i hop dem.
Bryn fiskpaketen.
Lägg dem i en ugnseldfast form som du smort och droppa några droppar olja över dem.
Låt stå i ugnen i ca 5 minuter.
Skala potatisen och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Koka skivorna mjuka.
Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en rymlig skål.
Blanda i pesto, de hackade örterna, vinäger och olivolja.
Smaksätt med salt och peppar
Blanda parmesamosten med mjölet.
Klicka ut 4 högar i stekpannan(med smör) och stek ca 1-2 minuter per sida tills de har vacker färg.
Servera och njut genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar