onsdag 10 augusti 2011

Baconlindad torskfile - "Salt & sill" - SUCCÉ !

Till 4 personer...

4 tjocka bitar torsk (hoki eller sej funkar oxå)
2 msk dijonsenap
2 pkt á 140gr skivat bacon

Pottissallad:
600 gr Bintjepotatis
2 msk pesto
2 msk hackade färska kryddor efter egen smak
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja

Parmesanchips:
3 msk nyriven parmesanost
½ msk vetemjöl
smör till stekning

Lägg fisken i så mycket iskallt lättsaltat vatten att det precis täcker dem.
Låt stå i ca 30 min.

Värm ugnen till 175 gr

Ta upp fisken och torka av dem, pensla med senapen.
Lägg baconskivorna omlott i fyra portionshögar och placera fisken på och paketera sedan i hop dem.
Bryn fiskpaketen.
Lägg dem i en ugnseldfast form som du smort och droppa några droppar olja över dem.
Låt stå i ugnen i ca 5 minuter.

Skala potatisen och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Koka skivorna mjuka.
Ta upp dem med en hålslev och lägg dem i en rymlig skål.
Blanda i pesto, de hackade örterna, vinäger och olivolja.
Smaksätt med salt och peppar

Blanda parmesamosten med mjölet.
Klicka ut 4 högar i stekpannan(med smör) och stek ca 1-2 minuter per sida tills de har vacker färg.

Servera och njut genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar