onsdag 10 augusti 2011

Chokladtryffelkaka a la Simonsson

Kakan:
150 gr smör
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl

Tryffelkrämen:
1 ½ dl grädde
2 msk smör
200 gr mörkchoklad....me INTE blockchoklad

Gör kakan först !
Smält smöret och rör i socker, vaniljsocker och kakao.
Rör ned ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
Häll i smeten i en form med löstagbar kant

Grädda i 175 grader i ca 20 minuter

Låt svalna helt.

Tryffeln...
Hacka chokladen.
Koka upp grädde och smör.
Lägg i chokladen och rör tills den smält
Häll blandningen obanpå den kalla kakan och ställ i kylen tills tryffeln helt har stelnat

Smarrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar