tisdag 9 augusti 2011

Salami och västerbottenfylld kycklingfilé på en bädd av ugnsbakade rotsaker samt en pestosås

Här räcker maten till 5 personer.

5 kycklingfiléer
100 gr salami
½ dl creme fraiche
2½ dl riven Västerbottenost

Till såsen behöver du.
3 msk grön pesto
5 dl matlagningsgrädde
25 gr smör el margarin
salt och peppar efter behag

Rotsaker:
2 sötpotatisar
4 palsterrnackor
4 morötter
½ torkad timjan (kan uteslutas)
1 dl olivolja
1 dl flytande honung
flingsalt efter behag

Bryn kycklingfiléerna.
När de svalnat gör du ett längsgående snitt, till mitten av filén
Finhacka salamin.
Blanda cr fr, salamin och västerbottenosten. Massan skall vara fast så var försiktig med cr fr.
Lägg ca 1 msk av smeten i varje filé och sätt "ihop" vrje filé med en tandpetare.
Lägg alla filéer i en ugnseldfast form, med snittet uppåt!
Laga i 150 grader i ca 20 minuter, men kolla så filén inte är rosa i den tjocka delen.

Smält smöret, fräs peston i smöret i ca 5 minuter och häll sedan på grädden.
Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 5 minuter till.

Skala och dela grönsakerna i lagom stora bitar
(Tips....
Morötter och palsetrnackan i ½ cm tjocka stavar
Sötpotatisen i 1 x 1 cm)
Lägg alla grönsakerna på en plåt.
Häll på oljan, honungen och ev timjan.
Laga i 225 grader i ca 20-30 minuter.

Gillade du det ? Låt mig få veta !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar