Till 4 personer behöver du....
4 skivor oxfilé (ca 500 gr)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 skivor gorgonzola (ca 100 gr)
2 purjolökar
100 gr champinjoner
100 gr sockerärtor
50 gr rökt Serranoskinka
½ dl hackad persilja
2 dl grädde
Bryn köttet, salta och peppra
Strimla purjon, skiva champinjonerna, och snoppa sockerärtorna.
Hacka skinkan
Lägg grönsaker, skinka och persilja i en ugnsäker form och häll över grädden
Ugnsstek grönsakerna i 225 grader i ca 10 minuter.
Rör om i grönsakerna
Lägg på köttet och över dessa, osten
Stek i ugn i ytterligare 15 minuter (lite avgörande hur genomstekt du vill ha köttet)
Servera med klyftpotatis eller pressad potatis
Du kommer njuta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar