Receptet räcker till ca 10 personer
1 gul lök
50 gr margarin
1 dl vetemjöl
7 ½ dl mjölk
4 buljongtärningar
1 liter vatten
3 dl torrt vitt vin
3 äggulor
6 dl riven Västerbottenost
3 msk riven parmesan
2 krm paprikapulver
1 tsk riven muskot (kan uteslutas)
Garnering:
8 rädisor i skivor
3 msk klippt gräslök
Förslag på tillbehör, men du tar vad du gillar och som passar till ost!
400 gr räkor, rensade
450 gr musslor i vatten
1 röd paprika i tärningar
½ färsk gurka i stavar
½ huvud förvälld blomkål i buketter
Skala och riv löken.
Fräs den lätt i matfettet i en stor kastrull.
Strö över mjölet och späd med mjölken.
Rör om tills soppan är slät.
Lägg i buljongtärningar och låt dem smälta.
Späd med vatten och vin.
Sjud SAKTA i 3-5 minuter.
Rör ut äggulorna i grädden och häll det i soppan.
Sjud upp på nytt.
Vispa i osten och låt den sakta smälta.
Smaka av med de kryddor du tycker behövs.
Strö över garneringen precis innan serveringen och bjud alla tillbehören kalla i var sina skålar så att alla får plocka det dem vill ha.
Servera även gärna ett gott vitt bröd till !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar