3 ½ dl socker
3 ägg
2 ½ dl olja
4 dl mjöl
1 nypa kanel
1 nypa salt
2 msk bakpulver
150 gr rivna morötter
Smörkräm:
200 gr smör
200 gr creme chees
rivet skal och saft av en halv citron.
Vispas ihop!
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i äggblandningen.
Tillsätt oljan och morötterna.
Blanda försiktigt samman allt, vispa ej!
Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter.
Grädda i 175 grader under 40-50 minuter.
Lägg på krämen när kakan svalnat, men fortfarande är kvar i formen.
Vill du variera kakn så strö cocos över den, servera med jordgubbar eller annat du gillar.
Och du, den är godast "dag 2" så gör den gärna tidigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar