onsdag 10 augusti 2011

Red velvet cupcakes

12 stycken

3 dl vetemjöl
1 msk cacao
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
½ tsk vaniljsocker
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättikssprit(12%)
3/4 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Frosting:
100 gr färskost, typ Philadelphia
5 dl florsocker
25 gr smör
1 msk mjölk
 tsk vaniljsocker
½ tsk citronjuice

Blanda mjöl, cacao och salt i en bunke
Vispa socker och olja till en jämn och blank smet
Tillsätt ägget under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker
Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölet och filmjölken omvartannat för att minska tisken för mjölklumpar
Blanda bikarbonat och ättika i ett glas och rör ned det i smeten

Använd gärna muffinsformar i muffinsplåt för snyggare form.

Fyll formarna till 3/4.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna helt innan frostingn läggs på.

Frosting:
Vispa färskost, florsocker och smör till en jämn smet.
Blanda i mjölk, citronjuice och vaniljsocker.

När muffinsen är helt kalla breds frostningen ovanpå i ett rejält lager som sedan strösslas med rött strössel - effektfullt !

Inte ett öga är torrt, inte en gom är ledsen !



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar