Till 4 personer....
600 gr skalade räkor OBS! Spara skalen
1 liten grovt hackad gul lök
1 grovt hackad vitlöksklyfta
smör att steka i
3 msk tomatpuré
4 msk konjak
2 tsk cayennepeppar
1 ½ msk fiskfond
8 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 dl creme fraiche
salt och peppar
Fräs räkskal, lök, vitlök i smör i ett par minuter i en rejäl gryta.
Lägg i tomatpuré, konjak och cayennepeppar och rör om.
I med fond, vatten och vin som allt nu skall småputtra under 15 minuter.
Rör i soppan då och då.
Nu är det dax att sila bort skalen!
Rör därefter ned cr fr och låt soppan puttra vidare.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg kalla räkorna i botten på varje tallrik och häll på soppan !
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar