söndag 30 september 2012

Nordlings Vita chokladkaka

Ca 30 bitar

200 gram smör
200 gram vit choklad
4 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

GLASYR
3/4 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

GARNRING
1 blåbär (eller ev hallon) per portionsbit

Smält smör och choklad över vattenbad
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned i äggblandningen
Rör ned chokladsmeten

Häll smeten i en liten långpanna(22 x 30 cm)
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter i 150 grader

Till glasyren...
Koka upp gräddeni en kastrull
Ta av kastrullen från värmen och bryt ned chokladen i grädden och låt smälta

Bred glasyren på kakan

Låt stelna och skär i trianglar, garnera.

Och NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar