Mazarinbotten
200 gr mandel
3 msk sötrix-flor
½ krm stevia
4 msk grädde
150 gr mjukt smör
3 ägg
3 msk kokosnötsmjöl
Skålla och mal mandeln
Häll den malda mandeln och sötningsmedlet och pulskör en stund
Tillsätt 1 msk grädde i taget tills du uppnått "mandelmassekonsistens"
Lägg i smöret och pulskör på nytt
Tillsätt ett ägg i taget tills bra konsistens
Rör sedan i mjölet för hand!
Kläd en form (med löstagbar botten ) med bakplåtspapper
Häll i smeten och bred ut
Grädda i 175 grader i 20 minuter
Låt den svalna i formen, ta sedan loss pappret och lägg tillbaka i formen
Hallonmousse
8 gelatinblad
500 gr hallon
5 dl grädde
3 msk sötrix-flor
1/4 krm stevia
Lägg gelatinet i blöt i minst 5 minuter
Mixa hallonen till pure
Värm 1 dl av puren
Tillsätt grädde och sötning och blanda väl
Rör ned gelatinet i den varma blandningen
Blanda ned den varma blandningen i resten av puren
Häll moussen över botten
Låt stelna minst 4 timmar i kylen
Ta fram tårtan 1 timma innan den skall ätas och dekorera den!
PS Har du gjort tårtan långt innan bör den tinas betydligt långsammare.....gärna 10 timmar i kylen!
Till servering
Färska hallon
Citronmeliss
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar