söndag 30 september 2012

Chokladmuffins med söt glasyr

12 st

50 gram smör
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl turkisk youghurt
2 msk snabbkaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 gram mörk choklad 70%

GLASYR
60 gram rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 gram creme chees naturell
1 msk nybryggt kaffe

GARNERING
12 färska hallon

Mixa smör, socker och vaniljsocker till en kräm
Tillsätt äggen, ett i taget
Tillstt youghurt och kaffepulver och mixa lite till
Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en stor buke
Häll över äggsmeten och blanda noga

Bryt chokladen i itar och smält den över vattenbad
Rör sedan ned chokladen i smeten

Fyll 12 muffinsformar till 2/3-del med smeten

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 175 grader

Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och creme cheese till en slät kräm
Tillsätt det varma kaffet och rör ihop på nytt
Ställ krämen i kylen en stund medan muffinsen svalnar
Bred på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar