lördag 3 september 2011

Snapsar!

Så enkelt !!

Blåbär.....
3 dl blåbär
35 cl Brännvin Special

Lägg bären i en välrengjord flaska
Täck med alkohol
Låt stå mörkt i några veckor och sila sen bort bären med hjälp av kaffefilter!

Citron....
1 liten citron
35 cl god vodka

Använd det yttersta av skalet, det gula!
Häll på vodkan
Låt stå i rumstemperatur i 2 dagar(står det längre blir det beskt/bittert)
Sila bort skalen, kyl och drick!

Johannesört....
½ dl blommor och knoppar av Johannesört
35 cl Brännvin Special

Lägg blommor och knoppar i en flaska och täckmed alkoholen
Låt dra i 3 dagar
Snapsen blir djupröd!
Filtrera och drick !
Johannesört är tom bra för humöret sägs det :-)

I stort sett kan man använda vilka bär som helst, men var försiktig med hur länge de drar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar