10-12 bitar
1 dl mandel
2 dl hasselnötter
½ dl råsocker
50 gram smör
½ dl vetemjöl
Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 ägg
rivet citronskal av 1 citron
½ dl citronsaft
1 ½ dl råsocker
rostade valnötter
1 vaniljstång (i nödfall 2 krm vaniljsocker istället)
1 dl flytande honung
Kör mandel och nötter i matberedare
Tillsätt socker, smör och mjöl och mixa till smulig massa
Platta ut massan i form med löstagbar botten(smord eller med bakplåtspapper)
Låt degen gå upp lite mot kanten
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter
Vispa osten och resten av ingredienserna
Häll fyllningn i formen
Grädda i 175 grader i 40 minuter
Låt kakan kallna och "stanna"
Rosta nötterna i ugnen
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och blanda med honungen
När kakan skall serveras läggs valnötterna på och vaniljhonungen ringlas över.
Om du kan, så servera gärna kakan ljummen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar