söndag 4 september 2011

Nötig cheesecake med vaniljhonung

10-12 bitar

1 dl mandel
2 dl hasselnötter
½ dl råsocker
50 gram smör
½ dl vetemjöl

Fyllning:
200 gram Philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 ägg
rivet citronskal av 1 citron
½ dl citronsaft
1 ½ dl råsocker

rostade valnötter
1 vaniljstång (i nödfall 2 krm vaniljsocker istället)
1 dl flytande honung

Kör mandel och nötter i matberedare
Tillsätt socker, smör och mjöl och mixa till smulig massa
Platta ut massan i form med löstagbar botten(smord eller med bakplåtspapper)
Låt degen gå upp lite mot kanten

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter

Vispa osten och resten av ingredienserna
Häll fyllningn i formen

Grädda i 175 grader i 40 minuter

Låt kakan kallna och "stanna"

Rosta nötterna i ugnen
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och blanda med honungen

När kakan skall serveras läggs valnötterna på och vaniljhonungen ringlas över.

Om du kan, så servera gärna kakan ljummen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar