söndag 11 september 2011

Fläskfilé med gorgonzolagratinerade bananer

4 personer

500 gram fläskfilé
1 msk smör
salt
peppar
1 tsk röd curry
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
2 dl grädde
2 msk mango chutney
2 bananer
100 gram gorgonzolaost

Skär filén i 2 cm tjocka skivor
Smält smöret och bryn skivorna i ett par minuter på varje sida
Salta, peppra och strö över curryn

Ta upp köttet och lägg i en ugnssäker form
Kärna ur och tärna paprikorna
Fräs dem lätt, späd med grädden och rör i chutneyn
Låt sjuda ett par minuter
Häll paprikaröran över filén

Skala och skiva bananen på snedden
Lägg skivorna över köttet och strö på riven gorgonzola

Sätt in formen i 250 grader och gratinera till osten smält och fått lite färg

Servera med ris, couscous, pasta eller sallad !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar