6 Kycklingfiléer
salt och peppar
SÅS:
4-6 dl crème fraiche (gott med sås!)
1 buljongtärning (hönsbuljong)
1 1/2 msk osötad senap
1-2 msk kinesisk soja
1 buljongtärning (hönsbuljong)
1 1/2 msk osötad senap
1-2 msk kinesisk soja
2 hackade vitlöksklyftor (måste man inte ha om man bjuder Patrik)
2-3 dl riven ost, lite lagrad = ännu godare
2-3 dl riven ost, lite lagrad = ännu godare
garnera med blå eller gröna druvor (har inte testat!!)
* Krydda och bryn filéerna samt lägg dem i ungsfast form
* Blanda samman såsen i en kastrull, allt utom osten. Koka upp och låt
koka ca 2 min utan lock
*Häll såsen över kycklingen och strö över osten
* Ställ in i ugnen i ca 30 – 40 min och 175 grader
* Strö över druvorna om man vill ha detta till
* Blanda samman såsen i en kastrull, allt utom osten. Koka upp och låt
koka ca 2 min utan lock
*Häll såsen över kycklingen och strö över osten
* Ställ in i ugnen i ca 30 – 40 min och 175 grader
* Strö över druvorna om man vill ha detta till
Jag har enbart haft ris till detta och det brukar vara väldigt gott. Nudlar är inte fel heller, t ex blue dragon har paket med 4 st typ platta nystan i. Den sorten tycker jag är helt klart godast!
Tror även att en sallad med ”lite” pasta i och mest annat lull lull med fetaost, soltorkade tomater, oliver och annat skulle passa ypperligt om man är less på Kolhydrater. På sommaren hade det varit lite lättare, då hade det varit färskpotäter (grovsalt på) + gräddfil, rädisor och annat, super!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar