4 pers
600-800 gr fläskfilé
6 st soltorkade tomater (gärna tomater som ligger i olja med massa goda kryddor)
1 dl rödvin
3 dl vatten
1 dl grädde
3 msk mjöl
1 dl mjölk
En liten bit mögelost
Putsa fläskfilén och gnid in den med salt och peppar.
Bryn den i stekpannan.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Häll i vatten, vin och de soltorkade tomaterna och gärna några matskedar
olja och kryddor från de soltorkade tomaterna.
Lägg på lock och låt koka ca 20 min på varje sida.
När filén är klar ta upp den ur stekpannan och man börjar med såsen.
Lägg i en bit mögelost + grädde i stekpannan och låt det koka ihop.
Gör en redning av mjöl och mjölk.
Häll i redningen och rör hela tiden.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar