söndag 5 juni 2011

Kycklinglasagne (Annika Nordling)

4 portioner

2,5 dl matlagningsgradde
Stek kycklingbitarna i en stor stekgryta tills de får färg.
Salta och peppra.
Lägg i spenaten och de soltorkade tomaterna.
Häll i ostsas, matlagningsgrädde, scharlottenlök, vitlök och fetaost.
Låt allt puttra samman.
Varva kycklingröran med lasagneplattor i en smord ugnsform.
Strö över riven ost


Grädda i 225 grader i 30-45 minuter (30 vid färska plattor)
Om det ser torrt ut, häll på lite mjölk.

100 gr fetaost
2 scharlotenlökar, purju funkar oxå...
1 vitloksklyfta


Strimla kycklingfileerna och tina bladspenaten. Hacka de soltorkade tomaterna.
Som vanlig lasagne men med kyckling, torkade tomater, spenat och fetaost istallet för köttfars. Man kan variera mangder och kryddor efter eget behag!!
Med färska lasagneplattor går det snabbare i ugnen.
3 kyckllngfileer (eller en grillad kyckling)
4 st soltorkade tomater
150 bladspenat fryst
2,5 dl Kelda ostsas
8 st lasagneplattor
2 dl riven ost

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar