söndag 1 juli 2012

Sesamkryddade revbensspjäll

8 personer

1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 dl soja
1/2 dl råsocker
3 msk vinäger
2 tsk salt
1 tsk sesamolja
1 1/2 dl sesamfrö

 


  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär revbensspjället i portionsbitar utmed benen. Klyv stora bitar på längden till smalare bitar.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs chili och lök i olja i en kastrull. Tillsätt soja, socker, vinäger, salt och sesamolja. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Låt kallna.
  4. Pensla revbensspjällen med marinaden. Rulla bitarna i sesamfrön och lägg dem på ett ugnsäkert fat. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter tills bitarna fått fin färg och är genomstekta. Servera dem varma eller ljumna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar