söndag 1 juli 2012

Smördegspizzor

Antal portioner: 4
Ingredienser
1 st rulle färsk smördeg 2 dl crème fraiche 2 st äggulor Salt svartpeppar

3 st schalottenlökar, strimlade 3 dl riven smakrik ost, t ex emmental eller gruyère 100 g kallrökt skinka
Fyllning 2
12 st ansjovisfiléer 8 st sparrispotatisar, kokta skivade 3 st schalottenlökar, strimlade 2 dl västerbottensost, riven Ett par dillkvistar att toppa med vid servering

200 g chèvreost, smulad 4 st färska fikon, klyftade 1 msk flytande honung 1 st påse rucolasallat att toppa med vid servering 2 st betor, t ex polkabeta och gulbeta, skalade och tunt skivade att toppa med vid servering.

Fyllning 4
200 g kallrökt lax 200 g fetaost, smulad 6 st småtomater, delade 1 st Granny Smith-äpple, skivat Ett par blad färsk mynta att toppa med vid servering

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rulla ut smördegsplattan på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Rör ihop crème fraiche och äggulor, smaka av med salt och peppar.
4. Gör ett långt snitt intill kanterna på smördegsplattan och fördela crème fraiche-röran över smördegen.
5. Fördela valfri fyllning över pizzan och grädda i mitten av ugnen tills den har blivit puffig och gyllenbrun, ca 20 minuter. Servera genast!
Fyllning 3
Fyllning 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar