söndag 1 juli 2012

Amerikansk kola- och jordgubbspaj

Antal portioner: 10

Ingredienser

1 burk kondenserad mjölk, sötad 8 st digestivekex 0.5 dl flytande margarin 2 dl vaniljyoghurt 200 g jordgubbar eller hallon, frysta eller färska


Garnering jordgubbskulor


1. Ta av pappret från konservburken.

2. Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så det täcker.

3. Koka burken i 2 ½ timmar (utan lock på kastrullen).

4. Se till så att det finns vatten som täcker hela tiden.

5. Häll av vattnet och låt burken svalna i kastrullen i 30 minuter.

6. Öppna burken med en konservöppnare.

7. Mjölken har nu blivit en tjock kolasås.

8. Kör digestivekex och margarin i en matberedare.

9. Bred ut kaksmulorna i en smord form med löstagbara kanter, ca 21 cm i diameter.

10. Packa kaksmulorna med baksidan av en matsked.

11. Bred på kolasås (om såsen är för tjock värm den i micron i några sekunder upphälld i en djup tallrik) och därefter vaniljyoghurt.

12. Toppa med vackra jordgubbar eller hallon.

13. Strö på jordgubbskulor.

14. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar