Amerikansk kola- och jordgubbspaj
Antal portioner: 10
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk, sötad 8 st digestivekex 0.5 dl flytande margarin 2 dl vaniljyoghurt 200 g jordgubbar eller hallon, frysta eller färska
Garnering jordgubbskulor
1. Ta av pappret från konservburken.
2. Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så det täcker.
3. Koka burken i 2 ½ timmar (utan lock på kastrullen).
4. Se till så att det finns vatten som täcker hela tiden.
5. Häll av vattnet och låt burken svalna i kastrullen i 30 minuter.
6. Öppna burken med en konservöppnare.
7. Mjölken har nu blivit en tjock kolasås.
8. Kör digestivekex och margarin i en matberedare.
9. Bred ut kaksmulorna i en smord form med löstagbara kanter, ca 21 cm i diameter.
10. Packa kaksmulorna med baksidan av en matsked.
11. Bred på kolasås (om såsen är för tjock värm den i micron i några sekunder upphälld i en djup tallrik) och därefter vaniljyoghurt.
12. Toppa med vackra jordgubbar eller hallon.
13. Strö på jordgubbskulor.
14. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar