onsdag 15 augusti 2012

Kycklingburgare i parmesantäcke med Avocadosalsa

I Holland är det vanligt att vinhandlarna säljer "Vinprovarkit" där även matrecept ingår......här är ett exempel på en sådan god rätt!

Till 6 personer

250 gr kycklingfilé
salt
peppar
75 gr ströbröd
1 liten gul lök
30 ml mjölk
2 msk bärsk basilika
25 gr parmesan
1 ägg
margarin att steka i
3 fajitas
sallad
tomat

Avokadosalsan:
1 avokado, tärnad
2 msk färsk persilja, finhackad
1 liten scharlottenlök, finhackad
1 msk citronsaft
en nypa socker
salt
peppar

Pikant ketchup:
4 msk ketchup
1 msk chilisås

Finhacka fileerna och blanda med 25 gr av ströbrödet, mjölken och basilikan.
Låt blandnningen vila i kylen i 30 minuter.

Blanda alla ingredienserna till salsan och ställ i kyl tills serveringen

Blanda ketchup och chilisås och låt vila till serveringen

Blanda parmesanen med resterande ströbröd, forma 6 st burgare, vänd i ett uppvispat ägg och panera i parmesanblandningen.

Stek i het panna!

Varje Fajitas delas i 4 delar och serveras som "hamburgerbröd", ovan och under varje burgare.....

Bröd, sallad, avokadosalsa, burgare, tomatskiva och sist ännu ett bröd.
Var och en väljer sedan den mängd ketchup man önskar.

Till detta njuter du gärna en "vit spanjor" !

Vi drack Palacio de Pimentel Verdejo Rueda, 2009

Bra svenska vintips:
2708, Azabache
2766, Ecologica

LYCKA TILL!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar