söndag 1 juli 2012

Potatissallad

10 personer

1 1/2 kg potatis
1 gul lök
1 saltgurka
5 dl gräddfil
5 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
salt
vitpeppar

 


  1. Dagen före servering: Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund.
  2. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda lök och gurka med gräddfil, majonnäs, senap och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Låt svalna. Ställ kallt över natten.
  4. Serveringsdagen: Lägg över potatissalladen i ett lämpligt kärl att frakta i. Om den känns tjock och stabbig kan man späda med lite mjölk - vänd runt försiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar