10 portioner
1,5 kg fläskfilé, putsad
Rapsolja
Färska örter efter smak
Limeklyftor
Salt och peppar
Till marinad 1:
0,8 dl vit balsamvinäger
3 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
0,8 dl tomatpure
0,5 dl vatten
Till marinad 2:
3 vitlöksklyftor
4 msk mörkt muscovadosocker
1 dl rom
2 msk vit balsamvinäger
1 msk finhackad chilifrukt
1 dl pressad limejuice
1,5 tsk salt
2,5 dl rapsolja
2 dagar före festen:
Blanda samman marinad 1 och lägg i den hela fläskfilen, allt i en plastpåse som du lägger i kylen
under ett dygn.
Dagen före festen:
Sätt ugnen på 150 grader
Bryn köttet i en stekpanna, ej för hög värme då sockret lätt bränner
Lägg köttet i en ugnsäker form, stick in en termometer i den kraftigaste ändan och grädda långt ned i ugnen tills termometern visar på 70 grader.
Ta ut och låt svalna!
Blanda marinad 2, skiva vitlöken, klipp chilin, vispa oljan och landa alla ingredienserna.
Skär köttet i tunna skivor, lägg allt i en påse och häll över marinaden.
Knyt påsen och lägg allt i kylen under ett dygn.
Fyra timmar före serveringen:
Tag fram köttet och lägg upp det på ett fat
Precis före serveringen:
Skär limeklyftor och dela örterna och garnera på köttet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar