Ännu ett recept som medföljt vinprovarpaketet....
Till 6 personer
6 plattor frusen croissantdeg
3 msk olivolja - kan med fördel slopas och endast bryna grönsakerna i fettet från baconet!
1 gul lök, finhackad
1 röd lök, finhackad
2 klyftor vitlök, pressade
15 gram färsk rosmarin(kan uteslutas)
200 gr valfri svamp, hackad
4 ägg
250 gr Ricotta ost
75 gr getost, riven......byt till annan om du som jag är "skeptisk" :-)
150 gram finhackat bacon
smaka av med salt och peppar
Värm ugnen till 200 grader
Kläd en pajform med degplattorna och ta lite vatten på fingrarna för att skarva i hop dem väl.
Picka degen för att undvika luftbubblor
Baka den i mitten av ugnen i 10 minuter
Låt svalna en stund
Blanda svamp, lök och bacon, förutom osten och bryn dem i stekpannan och låt svalna en stund.
Rör samman grönsaks- och baconblandningen med osten (ej den rivna) med äggen till en äggstanning.
Häll allt i det avsvalnade skalet, strö över den rivna osten och grädda i ca 35 minuter
Till detta rekommenderas ett kryddigt spanskt rött!
Vi drack Vina Mayor Tinto, Ribera del Duero!
Bra svenskt tips:
22662, Faustino VII
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar