Ännu ett vinprovar-recept!
Till 4 personer
4 kotletter
25 gr smör
2 klyftor vitlök, i skivor
2 röda lökar, i tunna skivor
250 gr kastanjechampinjoner
4 kvistar timjan, brytes i mindre bitar
150 ml svampbuljong
150 ml av det röda vin du skall dricka till den färdiga rätten
salt och peppar
Gnid in kotletterna i salt och peppar
Bryn kotletterna i smöret, 4-5 minuter och vänd i halvid.
Fördela sedan lök, vitlök, svamp, timjan och buljong runt kotletterna.
Häll vinet längs pannans kanter och sjud kotletterna i ca 45-50 minuter på medelvärme
Då reducerar sig skyn till en lätt mindre mängd sås.
Servera med t ex spritsbönor och potatismos.
Till detta rekommenderar jag ett kryddigt, kraftigt rött, gärna spanskt!
Vi drack Leo Martin Mencia, DO Bierzo
Bra svenskt vintips:
2459, Gran Vina Sol
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar